Johan Karlsson

Jaakko Raittila tapaa Jussin eli Johan Karlssonin lokakuussa 2018 Koskenrinteen kodin kirjastohuoneessa.

Koskenrinteessä on helppo viihtyä!

Juodaan kahvit. Ilmenee, että miehet ovat pari vuotta aikaisemmin kuuluneet samaan lauluryhmään. Jaakko on nauttinut Jussin erinomaisen lauluäänen kuuntelemisesta. Mutta nyt on kysymys Koskenrinteen kodista asuinpaikkana.

Ollaan kokoamassa materiaalia Koskenrinteen esittelemistä varten. Mukana ovat valokuvaaja sekä Jussin tytär Helena, joka työskentelee Koskenrinteessä.

Jaakko haastattelee Jussia mielellään, koska haluaisi ehkä itsekin hakeutua taloon asumaan joskus.

Jaakko:
Kun tulit Koskenrinteeseen, tunsitko taloa ennestään? Mikä talossa kiinnosti?

Jussi:
Vaimoni tuli tänne ensin, terveydentilansa vuoksi. Minä sain mahdollisuuden muuttaa lähelle häntä, samaan rakennuskokonaisuuteen. Minulla on itsenäinen yksiö, vuokraasunto. Olin aikaisemmin tutustunut Koskenrinteeseen, koska tunsin talon perustajan Nuutti Piiparin. Lisäksi olin käynyt täällä vaalilautakunnan jäsenenä äänestystä hoitamassa.

Jaakko:
Mitä sinulle merkitsi se, että Koskenrinne on paikallinen?

Jussi:
Kyllä sekin oli tärkeä asia.

Jaakko:
Millainen yhteisö Koskenrinne on? Mitä mahdollisuuksia on yhdessäoloon ja toimintaan? Itse pidän olennaisena sitä, että tulevassa asuinpaikassani en jäisi reunalle ja yksin.

”Täällä on erinomainen henkilökunta.
Olen saanut aina, aina hyvää palvelua!

Jussi:
Täällä on sinut ja ystäviä kaikkien kanssa. Kirjastohuonekin, jossa olemme, on suosittu tapaamispaikka. Tämähän sijaitsee rakennusten välisellä katetulla kulkureitillä, ja tähän on helppo tulla myös ulkoa.

Erikseen meillä on laulutupa, jossa on yhteislaulua lauantaisin. Tiistaisin on hyvin suosittu aivojumppa, keskiviikkoisin tuolijumppa.
Koskenrinteessä on helppo istahtaa juttelemaan toisten kanssa, vaikkapa muistelemaan elämän vaiheita.

Omaehtoisesti voi tehdä monenlaista. Esimerkiksi Metsolan Aikamiespojat toimivat täällä.

Asukasyhteisön elämään kuuluu tietenkin vaihtuvuus. Ihmisiä kuolee, uusia tulee taloon.

Asiointia ja osallistumista tapahtumiin muualla helpottavat julkisen liikenteen palvelulinjat sekä erityiset Koskenrinteeseen ulottuvat bussiyhteydet.

Tytär Helena lisää, että talossa on myös asukastoimikunta, joka järjestää yhteisiä tapahtumia. Toimikunnan puheenjohtajaksi valittiin viimeksi juuri Johan Karlsson.

Lopuksi Jussi haluaa sanoa, että hän on saanut Koskenrinteen henkilökunnalta aina ystävällistä kohtelua ja hyvää palvelua.

Kirjastohuoneeseen tulee sattumalta asukas, joka kertoo ripustaneensa valokuvanäyttelyn B-talossa olevaan asuntoonsa. Hänen kutsustaan lähdemme joukolla näyttelyä katsomaan.

Tuore Koskenrinteen asukas, valokuvaaja Kalevi Sandberg esittelemässä omia kuvia elämän varrelta.
Lue myös:
Vapaaehtoistoiminta
Scroll to Top