Karhula-Koti

karhulakoti

Karhula-koti sijaitsee Sudenkadulla,  reilun 800 metrin kävelymatkan päässä Karhulan keskustasta. Rauhallinen Sudenkatu on tunnettu myös kauniista paanutaloistaan, jotka ovat suojelukohteita.

Talon sydämenä toimii alakerrassa sijaitseva ruokasali ja oleskelutilat, jonne asukkaat voivat kokoontua viettämään yhteisiä hetkiä erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Palveluasuntojen lisäksi Karhula-Kodissa on kaksi pienryhmäkotia, jotka tarjoavat tehostettua palveluasumista  runsaammin apua tarvitseville.

Karhula-Kodissa on viihtyisä piha-alue, jossa asukkaat voivat nauttia ulkoilusta yksin tai yhdessä henkilökunnan kanssa.

Asukkaiden on mahdollisuus käyttää parturikampaajan ja jalkahoitajan palveluita. Karhula-kodissa on myös runsaasti erilaista kerho- ja viriketoimintaa.

 

Karhula-Kodin palvelut
Kotihoito
(hoito- ja hoivapalvelut)
Asuminen ryhmäkodissaAteriapalvelut

Karhula-Kodissa on 31 palveluasuntoa. Asukkailla on mahdollisuus ostaa palveluita suoraan Karhula-Kodista.

Palveluasumisen tutut hoitajat auttavat ja tukevat asukkaiden selviytymistä päivittäisissä toimissa ja asukkaiden hyvinvointia tuetaan kaikilla elämän osa-alueilla. Henkilökuntamme on ammattitaitoista, minkä lisäksi saumaton yhteistyö omaisten ja muiden toimijoiden kanssa tukee hyvää hoitoa ja asukkaiden hyvinvointia.

Puoleemme voi kääntyä esimerkiksi, kun tarvitaan apua:

– perushoitoon

– hygienian hoitoon (sauna- tai suihkuapu)

– lääkehuoltoon

– ulkoiluun (tai on tarvetta saada joku seuraksi yksinäisiin päiviin)

– kodinhoitoon (ruuan valmistus ja lämmittäminen, siivous, vaatehuolto).

 

Paljon hoitoa ja hoivaa tarvitsevilla asukkailla on mahdollisuus hakea Kymsotelta palveluseteleitä hoidon ostamiseen. Palvelusetelien suuruus arvioidaan hoidon tarpeen mukaan Kymsoten asiakasohjaajan toimesta.

Asukkaiden yhteisöllisyyttä ja virikkeellisyyttä tuetaan talon omien virikevastaavien ja vapaaehtoisten avulla. Myös ulkopuoliset vierailijat tuovat iloa ja piristystä asukkaille sekä henkilökunnalle.

Ryhmäkotien asukkaat ovat vanhuksia, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista huolenpitoa tehostetussa palveluasumisessa. Asukkaat saavat yksilöllisistä tarpeista lähteviä erilaisia hoivan ja huolenpidon palveluja, joiden tarve määritellään yhdessä omaisen/läheisen kanssa muuton yhteydessä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme pitää huolta asukkaiden hyvinvoinnista ja kuntoutumisen edistämisestä.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc- ja suihkutilat. Huoneissa on sähkösääteinen sänky ja yöpöytä, muun kalustuksen asukas voi itse päättää oman makunsa mukaan. Ryhmäkodeissa on lisäksi yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat sekä tilava parveke tai terassi, joten ulkoilu on mahdollista ympäri vuoden. Omaiset ja läheiset voivat osallistua asiakkaan arkeen mahdollisuuksien mukaan.

Ryhmäkoteja on Koskenrinteen Kodissa 36 kpl ja Karhula-Kodissa 28.
Asukkaat tehostettuun palveluasumiseen valitsee Kymsote.

Päivittäisen ateriapalvelun tuottaa yhteistoimintasopimuksella
Compass Group. Kaikissa Koskenrinteen Kodeissa on oma valmistuskeittiö ja ruoka tehdään paikan päällä.

Viihtyisä ja rauhallinen ruokasalimme on avoinna klo 8.15 – 14.30.

Aamiainen klo 8.15 – 9.30
Lounas klo 11.30 – 13.00
Iltapala klo 16.30 – 17.15

Asukkailla on mahdollisuus saada ateriat kotiin toimitettuina.

 

Kiinteistöt
Rauhala 14 ryhmäkotiasuntoa
Rauhala 14 ryhmäkotiasuntoa
Turvala 14 ryhmäkotiasuntoa
Turvala 14 ryhmäkotiasuntoa

Karhula-Kodin asuntojen tiedot.
Karhula-Kodin valmistumisvuosi on 1995.

Rakennuksessa on 31 palveluasuntoa, pinta-alaltaan 40 – 51 m2. Kaikissa asunnoissa on tupakeittiö, makuuhuone, tilava kylpyhuone ja parveke.

Palveluasunnoissa on turvapuhelinjärjestelmä, sekä automaattinen sammutus- ja palonilmaisinjärjestelmä. Koulutettu henkilökuntamme huolehtii asukkaistamme ympärivuorokauden.

Pohjapiirros