Maaliskuun kuulumisia

Maaliskuun kuulumisia

Kevät taitaa olla täällä taas. Vettä sataa ja talitintit visertävät iloisina. Meillä vietetään tänä vuonna yhdistyksemme 75-juhlavuotta. Paljon on vuosien aikana tapahtunut, rakennettu monta uutta taloa ja osallistuttu monenlaiseen hankkeeseen ja kehittämistyöhön. Perusasiat kuitenkin pysyvät, eli hyvän elämän elementit asukkaillemme.

Vuoden alusta olemme saaneet perheenlisäystä, kun perinteikäs Maria-Koti liittyi joukkoomme. Yhdesä toimien viemme ikäihmisten asumispalveluita laadukkaasti eteenpäin.

Helmikuun alusta käynnistyi myös uusi Kotona täälläkin -hanke, joka on kohdennettu 55+ ikäisiin maahanmuuttajiin. Hanketta rahoittaa STEA. Hankkeella on oma facebooksivusto, Kotona täälläkin, jossa voitte käydä seuraamassa hankkeen tapahtumia ja etenemistä. Oikein hyvää kevään alkua kaikille!

Helmikuun mietteitä

Helmikuun mietteitä

Helmikuun hangilla lasketaan mäkeä,
kelkka on pullollaan iloista väkeä.
Mäestä kotiin on mukava tulla,
pöydällä odottaa laskiaispulla”.

Runebergin päivä ja laskiainen lähestyvät, mutta tänä vuonna ei ehkä täällä etelässä lasketa mäkeä. Helmikuussa kuitenkin nautitaan monista mukavista tapahtumista, Runebergin päivästä, ystävänpäivästä ja laskiaisesta ainakin laskiaspullien muodossa. Ulkona voi kuulla jo talitinttien laulua, taitaa olla kevättä rinnassa jo vähän etuajassa.

Mukavaa helmikuuta kaikille!

Maria-koti osaksi Koskenrinteen Koteja

Palvelutaloyhdistys KOSKENRINNE ry ja Maria-kodin kannatusyhdistys ry ovat tehneet liiketoimintakaupan, jossa Lankilassa sijaitsevan Maria-kodin palveluliiketoiminta siirtyy Koskenrinteelle. Käytännössä Maria-kodista tulee yksi Koskenrinteen kodeista.  Sekä Koskenrinne että Maria-koti ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä erilaisissa työryhmissä ja hankkeissa Kotkan alueella. Vanhusalalla toimivat poikkeuksellisen suuret muutosvoimat kypsyttivät yhdistymisajatuksen toteuttamisen asteelle.

Molemmat toimijat ovat löytäneet useita positiivia vaikutuksia yhdistymisestä:

  • edistää 3. sektorin yhtenäistä kehittämistä ja ylläpitää 3. sektorin tarjoamaa palvelua osana kotkalaista palvelutuotantoa
  • vahva ja monipuolinen yhteistyökumppanuus Kymsoten kanssa
  • valinnan selkeys ja toiminnan yhtenäisyys asiakasnäkökulmasta
  • paikallisuuden säilyttäminen; palvelun ja laadun varmistaminen sekä veroeurojen ohjautuminen edelleen paikkakunnalle
  • voimavarojen ja erityisosaamisen jakaminen, keskittäminen ja vahvistaminen

Lisäksi:

  • liiketoimintasiirto varmistaa työsuhteitten jatkumisen vanhoina työntekijöinä
  • yhdistyminen ei aiheuta asukkaiden asumisolosuhteisiin muutoksia
Ja niin joulu joutui

Ja niin joulu joutui

Taas olemme joulukuussa ja juhlakausi käynnistyy itsenäisyyspäivän vietolla 6.12. Nostamme liput salkoon ja katsomme linnanjuhlia televisiosta. Kodeissamme vietetään myös pikkujouluja, leivotaan pipareita ja joulutorttuja asukkaiden kanssa, joulutunnelma lisääntyy hiljalleen kodeissamme. Koskenrinteen Kodissa lauletaan kauneimpia joululauluja torstaina 12.12. klo 14 Kotka-Kymin seurakunnan järjestämässä tilaisuudessa. Kotien pikkujoulujen ajankohdat löydät ilmoitustauluilta, henkilökunta infoaa myös tapahtumista. Toivottelemme kaikille oikein mukavaa ja lämminhenkistä juhlakautta ja joulun odotusta!

 

 

 

Marraskuun tunnelmia

Marraskuun tunnelmia

Marraskuun iltoina nähdä voi kummia,
hämärän hahmoja, varjoja tummia.
Lieneekö tonttu vai naapurin kissa,
vilahdus vain – se on kadoksissa.

Hyvää isänpäivää kaikille runon myötä! 

Kotka-Kodissa on nähtävillä marraskuussa asukkaamme Anita Peltolan kauniita akvarellimaalauksia. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn! 

 

Hyvää vanhustenviikkoa!

Hyvää vanhustenviikkoa!

Lokakuu on lähtenyt mukavasti käyntiin, ja vietämme vanhustenviikkoa 6.10.-13.10. Sunnuntaina 6.10. järjestetään vanhustenviikon pääjuhla Karhulassa seuratalo Sammolla. Kahvitarjoilu alkaa klo 13 ja varsinainen juhla klo 14. Viikon aikana Kotkassa järjestetään monenlaista toimintaa ikäihmisille. Viime vuotiseen malliin Kotkan- ja Karhulan päiväkeskukset ottavat tutustujia vastaan ja toimivat samalla vanhustenviikon passipisteinä. Kotkan päiväkeskuksessa voi käydä tutustumassa maanantaina 7.10. klo 12.30-13.30 ja Karhulan päiväkeskuksessa keskiviikkona 9.10. klo 9.30-11.00. Tervetuloa!

 

Vie vanhus ulos -kampanja

Vie vanhus ulos -kampanja

10.9.-10.10. vietetään valtakunnallista Vie vanhus ulos kuukautta. Olemme mukana kampanjassa ja kannustamme kaikkia ulkoilemaan mahdollisimman paljon. Kirjaamme kaikki kotiemme ulkoilukerrat ylös valtakunnallisille kampanjasivuille, näin olemme mukana keräämässä ulkoilukertoja Kotkalle. Kampanjan päätyttyä selviää paikkakunta, joka on ulkoilukampanjan voittaja. Ulkoilu on toki tärkeää aina, ei vaan kampanjan aikana. Käykää tutustumassa Vie vanhus ulos-sivustoon ja Vie vanhus ulos Kotka-facebooksivustoon ja tervetuloa ulkoilukaveriksi meille.  Mukavia ulkoiluhetkiä kaikille!

 

Elokuun kuulumisia

Elokuun kuulumisia

Vielä on kesää jäljellä, vaikka elokuun puoliväliä lähestytäänkin. Kodeissamme on vietty kesäjuhlia ja kesäkauden päättäjäisiä kahvittelujen, lettukestien ja makkaranpaiston merkeissä. Sapokan Helmen senioritalojen kesäjuhlilla esiintyi iki-ihana Pirjo ”Piipa” Romppanenh perinteiseen tuttuun tapaan ja Korelassa Koskenrinteellä kesäkautta pääteltiin Hultmanin Taiston haitarimusiikin tahtiin.

Kohta käynnistyvät kodeissamme taas monenlaiset kerhot ja tapahtumat. Pääsemme jumppaamaan, laulamaan, pelaamaan bingoa ja osallistumaan seurakunnan toimintaan. Nyt kuitenkin nautitaan vielä kesästä kauniita syyspäiviä odotellessamme!