Pyhäinpäivä ja Isänpäivä

Pyhäinpäivä ja Isänpäivä

Olemme siirtyneet jo marraskuun puolelle ja loppuvuoden juhlakausi on alkamassa. Tänä viikonloppuna vietämme pyhäinpäivää ja ensi viikolla juhlistamme sitten kaikkia isiä. Nopeasti lähestyy myös ensimmäinen adventti ja sen myötä alkaa myös joulun odotus. Koskenrinteen kotien väki toivottelee kaikille oikein hyvää pyhäinpäivää ja isänpäivää!

Lokakuu on toimeliaisuuskuukausi

Lokakuu on toimeliaisuuskuukausi

Lokakuussa vietetään valtakunnallista Vanhustenviikko 7.-14.10. 2018. Teema on tänä vuonna ”Iloa toimeliaisuudesta”. Kotkan kaupungin vanhustenviikon pääjuhla on 7.10.2018 Sammontalolla ja muuten vanhustenviikkoa vietetään keräämällä leimoja toimeliaisuuspasseihin.

Kotkan ja Karhulan päiväkeskuksissa voi käydä tutustumassa toimintaan ja samalla leimauttaa toimeliaisuuspassinsa. Kaikkien täyden toimeliaisuuspassin kaupungintalolle palauttaneiden kesken suoritetaan arvonta, jossa palkintona on 10 kappaletta 2 hengen lippupaketteja Kotkan kaupunginteatteriin. Kannattaa siis käydä toimeliaisuuspisteissä, näistä lisätietoa www.kotka.fi-sivuilla.

 

 

 

Syksy saapuu

Syksy saapuu

Kesän helteet ovat jääneet taakse ja syksy saapuu pikku hiljaa. Kodeissamme on käynnistynyt taas monet vapaaehtoistoimijoiden vetämät kerhot ja seurakunnan tapahtumat. Viime viikolla Kotka-Kodissa vieraili Lauluyhtye Rentukat ja tällä viikolla vuorossa on Karhula-koti. Syyskuussa käynnistyy myös Vie vanhus ulos-kampanja ja lokakuussa 7.10.-14.10. vietetään valtakunnallista Vanhustenviikkoa. Mukavaa syksyn alkua kaikille!

Loppukesän ajatuksia

Loppukesän ajatuksia

Heinäkuun helteistä ollaan selvitty jo reilusti elokuun puolelle. Heinäkuussa vietettiin kaikissa kodeissamme kesäjuhlia. Esiintyjänä oli ihana Robert Kyöstilä, joka valloitti kaikkien sydämet, kiitos Robert. Sapokan Helmen juhlia vietettiin 10.8. ja siellä meitä laulatti Pirjo ”Piipa” Romppanen jo tuttuun perinteiseen tapaansa. Nyt käydään suunnittelemaan syksyn toimintoja ja kohta monet vapaaehtoistoimijammekin käynnistelevät taas kerhojaan. Tiedossa on mukava toiminnallinen syksy!

Heinäkuun helteet

Heinäkuun helteet

Vinhdoin on lämpöaalto tavoittanut Kotkan seudunkin. Mittari näyttää liki 28 astetta ja Koskenrinteellä vietetään iltapäivällä kesäjuhlia Metsämajalla. Ohjelmassa musisointia, yhdessäoloa  ja grilliherkuista nauttimista. Vastaavat juhlat vietettiin Karhula-Kodissa keskiviikkona ja heinäkuun lopussa on sitten Kotka-Kodin juhlien vuoro. Meripäivien aikana vierailee Kotka-Kodissa myös Meripäiväneuvos- ja neuvoksetar. Nyt nautitaan kaikki kesän lämmöstä!

Kesä tulee

Kesä tulee

Kesä on tullut ihan yllättäen tänne Kotkaan. Aurinko paistaa ja lämpömittarit näyttävät hellelukemia. Kotiemme pihatyöt ovat käynnistyneet ja parvekkeille ja pihoille suunnitellaan kova vauhtia kesäistutuksia. Uloskin on mukava mennä, kun ei tarvitse laittaa niin paljon päälle.  Vierailijoita on käynnyt mukavasti, eräs hauskimmista oli Henkku-kukko joka vieraili Koskenrinteellä. Pian saamme myös nuorta väkeä joukkoomme, kun saamme kesäksi kesäulkoiluttajia koululaisista. Toivotamme kaikki kesätyöntekijämme lämpimästi tervetulleiksi joukkoomme!

Kevät etenee

Kevät etenee

Kevät on vihdoinkin edennyt täällä rannikolla ja lumet lähes kokonaan sulaneet. Kodeissamme päästään pihatöihin ihan pian ja asukkaat pääsevät nauttimaan taas pihaelämästä. Vappujuhlia on suunniteltu kodeissamme ja muutenkin kaikenlaisia kesätapahtumia on suunnittelmissa. Koskenrinteen Kotien väki toivottelee kaikille oikein mukavaa kevättä ja vappua!

Hyvää pääsiäisen aikaa!

Hyvää pääsiäisen aikaa!

Pakkaset paukkuvat edelleen, mutta kevät tulee kaikesta huolimatta. Kesäaikaan siirrytään tänä vuonna palmusunnuntaina 25.3. Pieniä virpoja taitaa olla liikkeellä myös kodeissamme. Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään Koskenrinteen Kodin ruokasalissa tiistaina 27.3. klo 18. Kuun vaihteessa vietetään pääsiäistä ja siitä pikkuhiljaa siirrytään kohti vappua ja kesää. Koskenrinteen Kodit toivottaa kaikille iloista pääsiäisen aikaa ja kevättä!

Helmikuun kuulumisia

Helmikuun kuulumisia

Helmikuussa on vihdoin saatu kunnon talvi tänne Kotkaankin. Kotka-Kodissa vietettiin talvitapahtumaa ulkoillen ja makkaraa paistaen, lumi ja pieni pakkanen eivät haitanneet…päinvastoin.

Muutenkin helmikuussa on ollut monenmoista tapahtumaa kodeissamme. On vietetty laskiaista hernerokan ja laskiaispullien kera ja ystävänpäivänä musisoitu, kahviteltu ja kuohuvaakin nautittu.

Kohta suuntaamme katseemme jo kevääseen, pääsiäinenkin on jo maaliskuun lopussa!