Koskenrinne 75 vuotta

Koskenrinne 75 vuotta

Yhdistyksemme perustamisesta tulee kuluneeksi tasan 75 vuotta 5.6.2020. Perustamisen aikaan meidät tunnettiin nimellä Kotkan Vanhainkodin Kannatusyhdistys ry. Ensimmäinen toimipisteemme, Koskenrinteen Koti, valmistui 10 vuotta myöhemmin vuonna 1955 Korelaan Närhintielle. Tämän jälkeen koteja on valmistunut Kotkansaarelle ja Karhulaan. Lisäksi olemme saaneet tänä vuonna uuden perheenjäsenen, Maria-Kodin, Koskenrinteen Kotien perheeseen. Vuodet ovat vierineet, mutta toimintamme päätarkoitus pysyy edelleen samana kuin vuonna 1945. Haluamme tuottaa laadukkaita ja ihmisystävällisiä asumis-, hoiva- ja hyvinvointipalveluita iäkkäille Kotkalaisille.

Juhlavuottamme on varjostanut koronaepidemia, mutta tästäkin huolimatta asukkaamme ja yhdistyksemme voivat hyvin. Juhlistamme merkkipäivää kodeissamme asukkaiden ja henkilökunnan kesken. Isommatkin juhlat järjestämme, kunhan tilanne sen taas sallii! ONNEA KOSKENRINNE!

 

Koronakevät

Koronakevät

Kevät on jo edennyt pitkälle (kylmistä ilmoista huolimatta) ja melkein ollaan kesässä. Koronavirusepidemia ja siitä johtuneet muutokset arjessamme ovat sävyttäneet tätä kevättä. 70+ ikäisiä ja hoivakoteja koskevat säännökset ovat aiheuttaneet sen, että olemme eläneet kevättä eristyksessä omaisista, vierailijoista ja esiintyjistä. Äitienpäivänä saimme Koskenrinteelle piha-alueelle esiintymään MuSa-tytöt, sekä Pirjo Romppasen yhdessä Risto Pellavan kanssa. Esiintymisiä seurattiin innolla parvekkeilta, ikkunoista ja turvavälit huomioiden myös pihalta. Lämmin kiitos MuSa-tytöille ja Pirjolle ja Ristolle!
Nyt vierailumääräyksiä on hallituksen ohjeistuksen mukaisesti helpotettu ja omaisia voi tavata uudet ohjeistukset huomioiden. Lisätietoja vierailuihin voi kysyä kotien henkilökunnalta.
Koronasta huolimatta voimme hyvin ja kesää odotellaan!

Huhtikuun mietteitä

Huhtikuun mietteitä

Huhtikuussa ollaan ja tänä vuonna hieman erilaisissa olosuhteissa kuin normaalisti. Koronavirus etenee vauhdilla myös Suomessa ja ihmiset ovat eristäytyneet koteihinsa. 70+ ikäisten ihmisten ”karanteeni” vaikuttaa myös meidän kotiemme toimintaan. Noudatamme tarkasti valtiovallan antamia ohjeita, ja huolehdimme, että asukkaamme saavat edelleen hyvää ja laadukasta hoitoa. Kaikesta huolimatta kevät tulee, aurinko paistaa ja pääsiäistäkin vietetään tässä kuussa. Jossain vaiheessa tämäkin hankala aika on ohi ja voimme taas jatkaa normaalia elämää. Kesää odotellessa toivottelemme kaikille OIkein Hyvää Pääsiäisen aikaa, koronasta huolimatta!

Maaliskuun kuulumisia

Maaliskuun kuulumisia

Kevät taitaa olla täällä taas. Vettä sataa ja talitintit visertävät iloisina. Meillä vietetään tänä vuonna yhdistyksemme 75-juhlavuotta. Paljon on vuosien aikana tapahtunut, rakennettu monta uutta taloa ja osallistuttu monenlaiseen hankkeeseen ja kehittämistyöhön. Perusasiat kuitenkin pysyvät, eli hyvän elämän elementit asukkaillemme.

Vuoden alusta olemme saaneet perheenlisäystä, kun perinteikäs Maria-Koti liittyi joukkoomme. Yhdesä toimien viemme ikäihmisten asumispalveluita laadukkaasti eteenpäin.

Helmikuun alusta käynnistyi myös uusi Kotona täälläkin -hanke, joka on kohdennettu 55+ ikäisiin maahanmuuttajiin. Hanketta rahoittaa STEA. Hankkeella on oma facebooksivusto, Kotona täälläkin, jossa voitte käydä seuraamassa hankkeen tapahtumia ja etenemistä. Oikein hyvää kevään alkua kaikille!

Helmikuun mietteitä

Helmikuun mietteitä

Helmikuun hangilla lasketaan mäkeä,
kelkka on pullollaan iloista väkeä.
Mäestä kotiin on mukava tulla,
pöydällä odottaa laskiaispulla”.

Runebergin päivä ja laskiainen lähestyvät, mutta tänä vuonna ei ehkä täällä etelässä lasketa mäkeä. Helmikuussa kuitenkin nautitaan monista mukavista tapahtumista, Runebergin päivästä, ystävänpäivästä ja laskiaisesta ainakin laskiaspullien muodossa. Ulkona voi kuulla jo talitinttien laulua, taitaa olla kevättä rinnassa jo vähän etuajassa.

Mukavaa helmikuuta kaikille!

Maria-koti osaksi Koskenrinteen Koteja

Palvelutaloyhdistys KOSKENRINNE ry ja Maria-kodin kannatusyhdistys ry ovat tehneet liiketoimintakaupan, jossa Lankilassa sijaitsevan Maria-kodin palveluliiketoiminta siirtyy Koskenrinteelle. Käytännössä Maria-kodista tulee yksi Koskenrinteen kodeista.  Sekä Koskenrinne että Maria-koti ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä erilaisissa työryhmissä ja hankkeissa Kotkan alueella. Vanhusalalla toimivat poikkeuksellisen suuret muutosvoimat kypsyttivät yhdistymisajatuksen toteuttamisen asteelle.

Molemmat toimijat ovat löytäneet useita positiivia vaikutuksia yhdistymisestä:

  • edistää 3. sektorin yhtenäistä kehittämistä ja ylläpitää 3. sektorin tarjoamaa palvelua osana kotkalaista palvelutuotantoa
  • vahva ja monipuolinen yhteistyökumppanuus Kymsoten kanssa
  • valinnan selkeys ja toiminnan yhtenäisyys asiakasnäkökulmasta
  • paikallisuuden säilyttäminen; palvelun ja laadun varmistaminen sekä veroeurojen ohjautuminen edelleen paikkakunnalle
  • voimavarojen ja erityisosaamisen jakaminen, keskittäminen ja vahvistaminen

Lisäksi:

  • liiketoimintasiirto varmistaa työsuhteitten jatkumisen vanhoina työntekijöinä
  • yhdistyminen ei aiheuta asukkaiden asumisolosuhteisiin muutoksia
Ja niin joulu joutui

Ja niin joulu joutui

Taas olemme joulukuussa ja juhlakausi käynnistyy itsenäisyyspäivän vietolla 6.12. Nostamme liput salkoon ja katsomme linnanjuhlia televisiosta. Kodeissamme vietetään myös pikkujouluja, leivotaan pipareita ja joulutorttuja asukkaiden kanssa, joulutunnelma lisääntyy hiljalleen kodeissamme. Koskenrinteen Kodissa lauletaan kauneimpia joululauluja torstaina 12.12. klo 14 Kotka-Kymin seurakunnan järjestämässä tilaisuudessa. Kotien pikkujoulujen ajankohdat löydät ilmoitustauluilta, henkilökunta infoaa myös tapahtumista. Toivottelemme kaikille oikein mukavaa ja lämminhenkistä juhlakautta ja joulun odotusta!

 

 

 

Marraskuun tunnelmia

Marraskuun tunnelmia

Marraskuun iltoina nähdä voi kummia,
hämärän hahmoja, varjoja tummia.
Lieneekö tonttu vai naapurin kissa,
vilahdus vain – se on kadoksissa.

Hyvää isänpäivää kaikille runon myötä! 

Kotka-Kodissa on nähtävillä marraskuussa asukkaamme Anita Peltolan kauniita akvarellimaalauksia. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!