Hyvää mieltä kaikille

Hyvää mieltä kaikille

Kotkassa vietetään tällä viikolla 24.5.-30.5.  mielenterveyden hyvinvointiin kohdistuvaa viikkoa Mental Health Art Week 2021. Viikkoa organisoi MIELI Kotkan seudun mielenterveys ry. Olemme yhteistyössä MIELI ry:n ja Kakspyn nuorten Osku Mediatalon kanssa järjestäneet mielenkiintoista ohjelmaa viikolle. Maanantaina rakensimme yhdessä Hyvänmielen puun Kotkan keskustaan Toivo Pekkasen puistoon. Puuhun ripustettiin Koskenrinteen Kotona täälläkin -hankkeen asiakkaiden tekemiä hyvänmielen tervehdyksiä. Puuta voi käydä ihailemassa koko viikon ajan. Keskiviikkona Kotona täälläkin -hanke järjestää korttelikoti Muorikassa venäläiseen ruokakulttuuriin tutustuttavan tapahtuman pienryhmälle. Lisätietoja viikon tapahtumista löytyy mm. Kaupunkilehti Ankkurista ja Kymen Sanomista sekä Kotkan Mieli ry:n ja Kotona täälläkin -hankkeen Facebook-sivuilta.

Huhtikuun mietteitä

Huhtikuun mietteitä

Kevät etenee kovaa vauhtia, linnut laulavat ja välillä paistaa myös aurinko. Tänä keväänä korona vaikuttaa vielä olemassaolollaan, emmekä ole vielä päässeet normaaleihin olosuhteisiin. Ilmojen lämmetessä on mukava ulkoilla ja tavata ystäviä vaikkapa kotiemme viihtyisillä piha-alueilla.  Kesän odotus piristä mieltämme ja antaa meille kaikille uskoa tulevaisuuteen ilman ikäviä koronarajoituksia.

”Pajunkissan hento pää, iloisena pilkistää.

Kevätsade ropsahdellen kutittelee nenää Nallen.

Vesi puroon huuhtoutuu, onhan siis metsän huhtikuu.”

Kevät tulee

Kevät tulee

Maaliskuu on pyörähtänyt mukavasti käyntiin. Aurinko on paistanut ja lumet ovat käyneet hiljalleen sulamaan. Naistenpäivääkin vietettiin mukavissa merkeissä. Ikävä kyllä valtakunnallinen koronatilanne on huonontunut, vaikka täällä Kymenlaaksossa tilanne onkin parempi. Kodeissamme asukkaat ja henkilökunta on rokotettu ja siinä mielessä tilanne meillä on hyvä. Kevään edistymistä odotellaan innolla, kohta päästään taas nauttimaan ulkoilustakin oikein kunnolla.

”Joko mua kaipasitte, maaliskuuta odotitte? Nyt jo onkin kevättöitä, lämmitellä pakkasöitä, sulatella pajuparkaa, pajunkissaa pientä, arkaa.”

 

Kotona täälläkin -hankkeen kuulumisia

Kotona täälläkin -hankkeen kuulumisia

Koskenrinteen Kotien Kotona täälläkin -hanke tekee työtä ikääntyvien maahan muuttaneiden kanssa. Helmikuussa 2021 tulee tasan vuosi hankkeen käynnistymisestä. Hankkeemme on siis yhtä vanha kuin koronapandemia, joka on vaikuttanut myös hankkeemme toimintoihin. Olemme kuitenkin joustavasti muokanneet toimintoja niin, että ne turvallisesti ohjeistukset huomioiden on pystytty toteuttamaan. Asiakkaamme kertovat korona-arjestaan meidän Kotona täälläkin -facebook-sivuilla, olisimme iloisia, jos kävisit kurkistamassa miltä tarinat näyttävät. Hyvää talven jatkoa ja kevään odotusta! Toivottelevat Kotona täälläkin -hankkeen Hiwa, Galina ja Marjo

Tammikuun tervehdys

Tammikuun tervehdys

Vuosi on alkanut varsin lumisissa merkeissä. Tänään nuutinpäivänä aura-autoilla on riittänyt töitä ja meilläkin kiinteistön väki on käyttänyt lumikolaa ahkerasti. Neljä vuodenaikaa on kuitenkin rikkaus, lumitöistä huolimatta.

”Tammikuun tuiskuissa tarvitaan auraa,
tuiskuille lumiukko vain nauraa.
Pakkanen punaa posket ja nenän,
auton akku voi tehdä tenän.”

Mukavia pakkaspäiviä meille kaikille!