Hyvää naistenpäivää – Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä.

Hyvää naistenpäivää – Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä.

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Yhdistyneet kansakunnat vahvisti päivän vieton vuonna 1975, ja se sai viralliseksi nimeksi ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”. Rauha on tänään ajankohtainen aihe, sitä toivomme koko sydämestämme maailmaan. Yhdistyksemme toiminnassa on aina ollut mukana paljon sisukkaita naisia, jotka ovat halunneet kehittää palveluita ikääntyville ihmisille, niin naisille kuin miehille. Kuvassa rouva Tellervo Koivisto vierailulla Koskenrinteen Kodissa. Enemmän yhdistyksemme mielenkiintoisesta historiasta voit lukea nettisivuiltamme historia-osiosta. Hyvää naistenpäivää!

Helmikuu-kisakuu

Helmikuu-kisakuu

Koskenrinteen kodeissa on seurattu aktiivisesti Peking 2022 talviolympialaisia. Kisakatsomoissa on jännitetty Iivon, Kristan, Katrin ja kaikkien suomalaisten puolesta, mukavaa vaihtelua talvisiin päiviin. Nyt helmikuussa ilmassa on myös hieman kevään tuntua. Räystäistä on käynyt tippumaan vettä ja talitintit jo laulelevat iloisesti. Kevättä odotetaan innolla!

”Helmikuun hangilla lasketaan mäkeä, kelkka on pullollaan iloista väkeä. Mäestä kotiin on mukava tulla, pöydällä odottaa laskiaispulla.”

 

Tammikuun kuulumisia

Tammikuun kuulumisia

Vuosi on alkanut varsin lumisissa merkeissä. Aura-autoilla on riittänyt töitä ja meilläkin kiinteistön väki on käyttänyt lumikolaa ahkerasti. Neljä vuodenaikaa on kuitenkin rikkaus, lumitöistä huolimatta. Tässä kuussa pidetään Suomen ensimmäiset aluevaalit, joissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille. Meidän kodeissamme on järjestetty ennakkoäänestys, joten asukkaidemme on ollut hyvä mahdollisuus antaa oma äänensä näissä historiallisissa vaaleissa. Kymenlaakson koronatilanne on tällä hetkellä huono, joten kerhotoiminnat ovat taas kerran tauolla kaikissa toimipisteissämme. Myös Kotona täälläkin -hankkeen sisätiloissa tapahtuva ryhmätoiminta on tauolla. Koronatilanteesta huolimatta nautitaan kauniista talvipäivistä!

”Tammikuun tuiskuissa tarvitaan auraa,
tuiskuille lumiukko vain nauraa.
Pakkanen punaa posket ja nenän,
auton akku voi tehdä tenän.”

 

 

Marraskuun kuulumisia

Marraskuun kuulumisia

Marraskuussa mennään ja vuosi lähenee loppuaan. Tänäkin vuonna koronapandemia on varjostanut meidän ja kaikkien muidenkin toimintaa. Nyt syksyllä olemme kuitenkin voineet käynnistellä vapaaehtoistoimintaa, mikä on ilonaihe kodeissamme. Tulevana viikonloppuna juhlitaan isänpäivää ja pikkuhiljaa siirrytään joulukauteen. Ensimmäisenä adventtina 28.11. sytytetään taas joulukyntteliköt ikkunoille. Yhdistyksemme sääntömääräinen syyskokous jäsenistölle pidetään Koskenrinteen Kodin ruokasalissa Närhintiellä keskiviikkona 24.11. klo 18. Kutsut jäsenille on lähetetty, tervetuloa kokoukseen!

”Pakkaspojat rakentavat, lammikolle siltojaan. Huurukeijut levittelee, harsojansa yli maan. Näyttäydy ei kukaan muu, metsässä on marraskuu.”