Helmikuu on tullut

Helmikuu on tullut

Hyvää helmikuun alkua kaikille! Vanhassa kansakoulun laulussa lauletaan, että ”Helmikuu on tullut, tulleet valkohanget, pakkasherra ulkona jo paukuttaa.” Tällä hetkellä pakkasherra ei kovasti paukuttele nurkissa, mutta kovia pakkasia voi vielä tänä talvenakin tulla. 5.2. vietetään Runebergin päivää ja nautitaan tietysti Runebergin tortuista. Ystävänpäivää juhlistetaan 14.2. ja seuraavaksi vuorossa onkin laskiaissunnuntai 19.2. ja laskiaistiistai 21.2. Silloin herkutellaan laskiaispullilla ja hernerokalla. Helmikuu onkin mukava kuukausi monenlaisine tapahtumineen.

”Helmikuun hangilla lasketaan mäkeä, kelkka on pullollaan iloista väkeä. Mäestä kotiin on mukava tulla, pöydällä odottaa laskiaispulla.”

Tammikuu on tullut

Tammikuu on tullut

Vuosi on vaihtunut ja joulu on korjattu kodeissamme pois. Siirrymme pikkuhiljaa arkeen. Laulukerhot, jumpat ja porinapiirit käynnistyvät taas vapaaehtoisten ja oman toiminnallisuuskoordinaattorimme Vellun vetäminä. Nautitaan myös talvisäästä kevättä odotellessa!

”Tammikuun tuiskuissa tarvitaan auraa,
tuiskuille lumiukko vain nauraa.
Pakkanen punaa posket ja nenän,
auton akku voi tehdä tenän.”

 

Marraskuu

Marraskuu

Marraskuu alkoi ja olemme taas talviajassa. Tänäkin vuonna koronapandemia on varjostanut toimintaamme, mutta nyt syksyllä olemme kuitenkin voineet käynnistää vapaaehtoistoimintaa, kerhoja ja tapahtumia. Tämä on ollut suuri ilonaihe kodeissamme. 5.11. vietämme pyhäinpäivää ja 13.11. juhlitaan isänpäivää, jonka jälkeen siirrytään pikkuhiljaa joulukauteen. Ensimmäisenä adventtina 27.11. sytytetään taas joulukyntteliköt ikkunoille. Yhdistyksemme sääntömääräinen syyskokous jäsenistölle pidetään 16.11. klo 17.30 Kotkan Höyrypanimolla, Metsontie 41, Kotka, luokkahuoneessa nro 205. Kutsut jäsenistölle on postitettu. Tervetuloa kokoukseen!

”Pakkaspojat rakentavat, lammikolle siltojaan. Huurukeijut levittelee harsojansa yli maan. Näyttäydy ei kukaan muu, metsässä on marraskuu.”

Hyvää vanhustenviikkoa!

Hyvää vanhustenviikkoa!

2.10.-9.10. vietetään valtakunnallista Vanhustenviikkoa. Tämän vuoden teemana on ”Yhdessä luontoon – joka iän oikeus.” Kotkassa vanhustenviikon pääjuhlaa vietettiin sunnuntaina 2.10. Kotkan Kaupunginteatterin Naapurinäyttämöllä.

Koskenrinteen kodeissa vanhustenviikolla ulkoillaan, vietetään yhteislauluhetkiä, jumpataan ja tehdään monenlaista mukavaa. Myös meidän oma haitarimies, toiminnallisuuskoordinaattori Vellu Paananen musisoi kaikissa kodeissamme viikoittain, ja tietysti myös vanhustenviikolla. Lokakuussa siirrytään hiljalleen talvikauteen, ja talviaikaan kellot siirretään lokakuun lopulla.

Muumien sanoin: ”Nyt hiipii viileä syksy Muumilaaksoon. Sillä muuten ei voi tulla uutta kevättä.” Tove Jansson, -Taikurin hattu

On syksy saapunut kaupunkiin

On syksy saapunut kaupunkiin

Kun saapuu syys ja lehdet puiden…..lauletaan laulussakin. Ilmat ovat nopeasti viilentyneet ja takki ja hanskat pitää kaivaa esille. Kauniit ja aurinkoiset syyssäät ovat kuitenkin mitä parhaimpia ulkoilukelejä. Kodeissamme käynnistyy taas vapaaehtoisten vetämät kerhot ja ryhmät, mm. Pirjon ja Seijan Porinaryhmät. Kaikissa kodeissamme toimintaa ja mukavaa ohjelmaa asiakkaillemme järjestää myös toiminnallisuuskoordinaattori Vellu Paananen, eli meidän tuttu haitarimies. Olemme olleet mukana kokoamassa Karhulan torille hienoa Metsänpeitto yhteisötaideteosta, joka koostuu upeista neulegraffiteista, kannattaa käydä tutustumassa! Teos on nähtävissä ainakin lokakuun loppuun asti. Hyvää syksyä kaikille!